Beslut att starta projektet

Nu är det klart att Tyresö kommun ska utveckla en ny extern webbplats och ett nytt intranät under 2017. Beslutet togs av kommundirektörens ledningsgrupp den 10 januari 2017. Beslutet fattades med en förstudie som underlag. Förstudien togs fram under 2016 och fokuserade bland annat på val av publiceringsverktyg, förväntad nytta och projektets upplägg.

I förstudien har Episerver och SiteVision utvärderats som möjliga publiceringsverktyg för kommunen. SiteVision är att föredra då det är mest uppskattat av andra webbansvariga, är bäst i test när det gäller användbarhet och har lägst kostnad för molndrift. Dessutom blir kommunen mindre konsultberoende då systemförvaltare kan göra mer förändringar själv direkt i verktyget istället för att behöva ta hjälp av webbutvecklare som skriver specialskriven kod. Webbplatserna bör driftas i molnet och använda kommunens katalogtjänst (AD) för hantering av användare och personalisering.

En ny extern webbplats ska tas fram och lanseras hösten 2017. Externa webben ska ha fokus på service till kommunens invånare. Ett ny intern webbplats ska lanseras våren 2018. Interna webben ska ha fokus på service till kommunens medarbetare. Möjligheten till öppna medarbetardelar ska undersökas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s